Sådan taber man fedt på lårene – undgå myterne

Lår og mave er for de fleste de steder på kroppen, hvor flest mennesker gerne vil fremstå slanke og trænede – og det gælder både for kvinder og mænd. Men hvor det er nemmere at arbejde direkte med en flad mave, så kan det være en større udfordring at holde lårene uden fedt. For nogle mennesker gælder det nemlig, at man samler fedtet her, ligesom det, at have kraftige eller tykke lår, ofte er genetisk bestemt – altså at det er noget du er født med.

Det kan være svært at få lårene strammet op, og især mange kvinder kæmper i flere år en kamp, der er dømt til at mislykkedes. Du kan finde mange ubrugelige råd mange steder – både i fitnesscentre og på internettet. Det betyder for mange, at de ender med at kæmpe hårdt i de forkerte retninger, og derfor opnår de ikke de resultater, de ønsker så indgående. Men tag ikke fejl, for du kan gøre noget for at smide fedtet på sidebenene.

Sådan taber man fedtet på lårenetab fedt på dine lår

Undgå myterne for hurtige resultater og planlæg i stedet et langt forløb, hvor du med træning og lårøvelser flere gang om ugen og med de rigtige madvaner kan ændre på dine kraftige lår. Det er ikke alle maskinerne i et fitnesscenter, der er lige gode. Det er også en myte, at hoftemaskinerne på centrene kan hjælpe på problemet på lige netop lårene.
Men lad dig ikke narre: det er langtfra den bedste vej til tynde lår. Øvelser på gulvet er heller ikke den bedste metode, for det er sjældent, at det bliver gjort effektivt nok. Når man skal tabe sig på lårene er motivation og vilje de vigtigste faktorer og egenskaber, du kan læne dig op ad. Det er særligt vigtigt at holde fast i den motivation efter de første uger, hvor der måske begynder at blive lidt længere mellem succesoplevelserne, og når det begynder at blive vanskeligere at se resultaterne af dine anstrengelser.
Det er klart nemmere i begyndelsen at se udviklingen, når dine lår hurtigt synes slankere som resultat. Efterhånden som du kommer i bedre og bedre form, vil udviklingen nemlig gå langsommere og langsommere, og det gør det føles næsten umuligt at nå sine mål. Men det er din positive indstilling og tilgang til at tabe dig på lårene, der skal føre dig igennem fra da af. For hvis du vil bevare din slankere linje og de smallere lår, så er det vigtigt at fortsætte processen og ikke bare glide tilbage i de gamle vaner, der måske ikke er særligt befordrende for at holde din nyvundne selvtillid og sundere livsstil.

For at undgå myterne for hurtige resultater skal du bevare troen på, at dit projekt lykkedes, og at det er en langvarig proces. Du skal jo helst ikke vende tilbage til tiden inden, du var tilfreds med dine tynde lår. Husk på, hvorfor du overhovedet gik i gang. Var det spejlbilledet, der skuffede dig hver gang? Eller var det irritationen over, at du efterhånden havde svært ved at klemme dig ned i dine yndlingsbukser? Husk, hvordan det var før, og hvorfor du ønskede at tabe dig på lårene. Altså er din stædighed og vilje til at holde fast de ting, der gør forskellen på sejr og nederlag.
Læs også her, hvorfor cardio ikke giver varrigt vægttab

Du skal også tænke grundigt over den mad, du spiser.

Eksperterne er rørende enige om, at kosten er altafgørende for vores vægt og generelle helbred, og det gælder selvfølgelig også for lår og ben. Når du spiser rigtigt – altså mange grøntsager og proteiner – så holder du din krop i balance og gearet til at dyrke den motion, der også er meget vigtig for at komme af med fedtet på lårene. En god ide er at variere dit løb med længere ture og små ture i intervaller.

Træning er vejen frem

Der findes også flere gode øvelser, der fokuserer på at få slankere lår. Øvelserne kan du lave derhjemme på gulvet, og der er oftest ingen grund til at betale for dyre medlemskaber af fitnessklubber. Problemet for de fleste er, at de gerne meget hurtigt vil tabe sig, og det får dem til at vælge de løsninger, der umiddelbart ser mest effektiv ud og på kortest mulige tid. Men det er det lange, seje træk, der er den bedste garanti for, at dine lår efterfølgende forbliver tynde, stærke og slanke år efter år. Hvis du følger anvisningerne og ændrer din måde at spise og leve på. Det er klart, at du ikke bare kan vende tilbage til den gamle livsstil og tro, at kroppen ikke reagerer. Det fungerer præcis på samme måde som ved andre typer vægttab, når du vil tabe dig på lårene: Hvis man ikke holder kroppen ved lige, så vil den gradvist vende tilbage til den tilstand, den var i, inden du begyndte på projektet.
Læs mere om kvinder og træning her