Myten der forhindrer dig i at få tynde -og mindre lår

Får man tykke lår af at drikke te? Får man tykke lår af at spise lige inden spisetid? Er man født med tykke lår eller kan man nogensinde slippe af med dem igen?

Myten der forhindrer dig i at få tynde -og mindre lår er ideen om, at du alligevel ikke kan gøre noget ved dit problem!

For der er ingen myte, der bør holde dig fra at sætte dig et mål i livet om at få tynde lår. Din kropsform er du født med, og den kan du ikke ændre meget på. Men med træning og kost kan du hjælpe dig selv til at blive de kraftige lår kvit og erstatte dem med slanke og stærke lår.

Men kan man overhovedet tabe sig lige netop på lårene i stedet for andre steder på kroppen?Få tynde og mindre lår hurtigt

Det skal jo helst ikke være sådan, at du bliver åleslank alle andre steder end lige der, du helst vil tabe dig. Men det kan være at du bekymrer dig om, at du kommer fra en familie, hvor alle er født med kraftige eller tykke lår. Vores gener er medfødte og de påvirker vores kroppes facon, struktur og den måde, som fedt sætter sig. Det kan man ikke gøre så meget ved, men din livsstil har stor betydning for kroppens facon, så den kan man gøre en del med ved at tilegne sig en stribe gode vaner, lave noget træning og spise sund kost.

Der findes desværre ingen seriøse kure, der slanker lårene.

I stedet skal du fokusere på at være så aktiv, som du kan i hverdagen – altså undgå at sidde stille hele dagen. Du skal sove godt og gerne syv til otte timer om natten, for det giver energi og gør sulten mindre, hvilket modvirker risikoen for at spise for meget og på den måde øge din vægt og dermed også gør dine lår kraftigere. Du skal spise regelmæssigt, spise moderate portioner samt sundt og groft, som gør det lettere at komme i god form.
Se, nu er du allerede godt på vej mod at modbevise myten der forhindrer dig i at få mindre lår!

Der skal også træning til mindre lår

En god idé er, at dyrke styrketræning to-tre gange om ugen, og at dyrke kredsløbstræning op til fem gange om ugen og at kombinere træningen mellem de to typer. Styrketræningen skal styrke de store muskelgrupper og handler om blandt andet benpres eller benbøjninger, mens kredsløbstræningen skal sætte blodomløbet i svingninger ved hjælp af for eksempel gang, stavgang, løb, skøjteløb og så videre. Det vil hjælpe dig med at forbrænde fedtet over hele kroppen – også på lårene, hvis det også er fedt, der får dine lår til at virke kraftige. Det vil være en god idé at tale med en instruktør om den træning, der skal hjælpe dig med at få slankere lår. Millioner af kvinder i hele verden begræder deres ben – deres såkaldte ridebukselår, de tykke lægge og inderlår, der måske sidder lidt for tæt og skraber hinanden. Men vær ikke bekymret, for der findes næsten altid et program eller træningstype, der kan hjælpe dig til at få dine stærke og harmoniske ben tilbage.

Faktisk er det meget enkelt, for det handler om at bevæge dig!

Brug det bedste du har – nemlig dine ben!
Start med at varme op i fem minutters tid og løb så i omkring en halv times tid. Hvis du ikke er vant til at løbe, kan du i begyndelsen nøjes med at gå i rask tempo eller lunte. Når du er kommet i bedre træning kan du gøre dit motionsløb endnu mere effektiv ved at skifte mellem løb i almindeligt tempo i fem minutter og derefter skifte til at løbe i interval i fem minutter, hvor du skifter mellem at løbe hurtigt i 30 sekunder og derefter gå i 30 sekunder. Men det vigtigste er at være så aktiv, som det er muligt. Undgå at sidde stille hele dagen – tag trapperne i stedet for elevatoren og cyklen i stedet for bussen eller bilen.
Du skal også helst sove godt og helst syv til otte timer om natten, for det giver energi og gør den unaturlige sult mindre. Når den unaturlige sult er mindre modvirker det trangen til at spise for meget og dermed øge vægten og gøre dine lår og ben kraftigere.
Du skal spise regelmæssigt, spise moderate portioner samt sundt og groft, som gør det lettere at komme i god form og lægge energi i den træning, som skal til, for at holde benene i god form. Hvis du gerne vil have dine slanke lår igen, så er der kun en vej, og det er ud af døren i en fart, og så få smidt de ekstra kilo. Det behøver ikke være i ekstrem form som styrketræning eller spinning, men det kan måske være det rigtige for den yngre generation.