Hvordan taber man sig på lårene?

De fleste er meget optagede af at smide overflødige kilo og se sund og velformet ud. Det lykkedes også for de fleste, hvis de virkelig går til opgaven med stålsat vilje. Men lårene kan tit være ekstra udfordrende, for det er jo ofte lår, ben og mave, man helst hurtigt vil se resultatet af anstrengelserne.

Specielt ved kvinder er det helt normalt, at man har en tynd talje og overkrop, men til gengæld lidt større lår. Det er din genetiske arv, men det betyder dog ikke, at du ikke kan gøre noget ved det.

Utrænede muskler kan spille en stor rolle

Hvis du har utrænede muskler på lår og numse, vil de syne større, da de dele af kroppen jo vil bevæge sig, når du bevæger dig. Men hvordan taber man sig hurtigt på lårene? Det er der helt sikkert ligeså mange forslag til, som der er fitnessinstruktører, vægtguruer og forskere i verden. De fleste er enige om, at der skal trænes en del for at få dine lår slankere, og at din kost er vigtig for at kroppen er sund og trimmet bedst muligt til træning og øvelser, der bearbejder lårene. Men der er mange udlægninger af, præcis hvilken type motion eller kost, man skal satse på.

Det mentaleat tabe sig p lårene

Det vigtigste er på mange måder, at du rent mentalt er indstillet på, at det ikke bliver nogen badeferie. Det er ikke et projekt, du skal gå til, hvis du ikke helhjertet ønsker at tabe dig på dine lår hurtigt. Sundhed og træning er ikke sådan et midlertidigt projekt, som du kan afslutte efter et vist antal måneder. Det skal gerne blive til en naturlig del af din identitet og måske endda nye livsstil. Ikke at du behøver at leve strengt og fornægte alle de nydelser, som du også holder af, og som også er en del af at være menneske.
Det handler om at leve på en måde, så når det store regnestykke gøres op, så gør du flere gode handlinger for din krop og sjæl, end du gør dårlige og destruktive handlinger.

Giv ikke op!

Hvis du holder fast i at træne regelmæssigt – helst hver dag – spise sundt uden at spise for meget, så kan din krop stille og roligt finde den optimale tilstand med de forudsætninger og proportioner, du nu engang er født med. Det kræver masser af tålmodighed og en vedholdende stædighed at få tynde lår hurtigt. Men bare rolig, for resultatet skal nok vise sig i sidste ende. Ofte kan det tage noget tid, hvis du for eksempel gennem en årrække har haft en usund livsstil, som måske har varet i årevis. Men med den rigtige indstilling er kursen lagt til en ny tilværelse med tynde, slanke og velformede lår. Det kan være svært at få tid til motion, og især hvis du ikke i forvejen er i god form, kræver det noget tid. Men motion er altså nødvendig, for at du kan få trænet musklerne op.

Motion er også nødvendig, fordi du ikke selv kan styre, hvor på kroppen du vil tabe dig. Der findes heldigvis mange nemme øvelser, som du kan lave i hjemmevante omgivelser. Træningen af dine inderlår kan gøres med en meget simpel øvelse. Læg dig på siden med det øverste ben bøjet ind over det nederste. Sæt det øverste ben i gulvet, så det slår en bue over det nederste ben. Løft derefter nederste ben op fra gulvet i en lige linje, så du løfter begge ben på denne måde. Du vil med det samme kunne mærke, at det strammer i inderlåret. Du skal gentage øvelsen så mange gange muligt. Skift side og gentag øvelsen med det andet ben. Nu kan du træner yderlårene. Læg dig på siden med det nederste ben let bøjet. Løft det øverste ben lige op i luften og sænk det igen. Denne øvelse ska du udføre langsomt og kontrolleret. Gentag øvelsen så meget, du kan. Skift derefter side og gentag øvelsen med det andet ben.

Det er altså alle forholdsvis lette øvelser at gå i gang med, og du kan lave alle øvelserne hjemme.
Lav øvelserne så ofte som muligt helst en gang om dagen. Med god og rigtig kost og masser af motion, bevægelse i det daglige og nemme øvelser i hjemmet er du allerede godt i gang med at få tynde lår hurtigt. Missionen er næsten lykkedes! Men lige et godt råd, inden du går i gang med at smide overflødige kilo på lår og ben: Sæt gang i alle de positive tanker, du overhovedet kan sætte gang i. Giv dig selv et smil i spejlet og klap dig selv på skulderen. Tænk på, om du hellere vil beholde din nuværende krop med de tykke lår? Nej vel, men så er der kun en vej, og det er fremad mod målet, og du har alt at vinde.

Læs flere gode tips til trænigen på personlig træner Kasper Valsteds hjemmeside.